Farmaceite iesaka 6 vasaras garšaugus, kas stiprinās veselību

© pexels.com

6.lapa

pexels.com

6. Oregano

Oregano jeb raudene visbiežāk lietota picu un makaronu ēdienu gatavošanā, taču tai ir plašs pielietojums arī salātos, gaļas gatavošanā un mērcēs. Raudenes ir īpaši bagātīgas ar antioksidantiem, kas padara to par brašu kaujinieku profilakses laukā, cīnoties ar dažādām slimībām, kuras var izraisīt brīvie radikāļi un iekaisumi. Šim augam piemīt ne tikai vieglas antibakteriālas īpašības, bet arī spēja cīnīties ar vīrusiem. Laboratorijas apstākļos novērots, ka raudenēs esošie savienojumi karvakrols un timols spēj inaktivēt (padarīt nekaitīgu) norovīrusu un herpes vīrusu.

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!

Svarīgākais