5 ieteikumi, ko darīt vasarā, lai stiprinātu imunitāti pirms vīrusu sezonas

© Publicitātes foto

4.lapa

Publicitātes foto

4. Gaisa peldes

Esot kustībā cilvēks jutīsies labāk, nekā sēžot pie biroja galda. Pat 20 minūtes ilgas gaisa peldes jeb pastaigas svaigā gaisā, jo īpaši - mežā, uzlabos gan cilvēka fizisko, gan garīgo pašsajūtu. Pastaigas uzlādē mūsu enerģijas baterijas, uzlabo garastāvokli un smadzeņu darbību, sekmē spēju koncentrēties, arī uzlabo miega kvalitāti.

Lai cilvēks būtu vesels un nostiprinātu imunitāti, dienā jānoiet 10 000 soļu vai septiņi kilometri. Tas ir apmēram pusotras stundas gājiens, ko var sadalīt visas dienas garumā. Visiedarbīgākās ir pastaigas dzestrā laikā, kad ārā ir ap 13-15 °C. Iesākumā pastaigu ilgums var būt 5-10 minūšu, bet pakāpeniski ilgumu var palielināt līdz stundai. Gaisa peldes var apvienot ar vieglu vingrošanu, dziļu elpošanu, jogu ko ideālā gadījumā būtu noslēgt ar kontrastdušu. Pārmaiņus silta un auksta ūdens strūkla veicina asins cirkulācija, uzlabo muskuļu tonusu un pozitīvi iedarbojas uz ādas elastību. Labākam efektam temperatūras starpību pakāpeniski var palielināt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!

Svarīgākais