5 ieteikumi, ko darīt vasarā, lai stiprinātu imunitāti pirms vīrusu sezonas

© Publicitātes foto

5.lapa

pexels.com

5. Ikrīta vingrošana

Kustība ir dzīvība un tikai fiziskas aktivitātes spēj uzturēt veselību un možu garu ikvienā vecuma posmā. Lai jau no rīta pamodinātu organismu, iedarbinātu vielmaiņu un uzlādētu sevi ar jaunu enerģiju, ik rītu ieteicams veikt fiziskas aktivitātes, vingrošanu. Rīta aktivitātes palīdz regulēt apetīti, kā arī uzlabo smadzeņu darbību. Rīta treniņam nav jābūt nogurdinošam, pietiks vien ar pāris minūtēm. Ideāli, ja tā tiks papildināta ar pāris elpošanas vingrinājumiem pie atvērta loga vai ārā.

Pēc treniņa vai vingrošanas ieteicams veikt arī stiepšanās vingrinājumus, kas domāti lokanības saglabāšanai un uzlabošanai. Muskuļu pastiepšana paātrinās asinsriti, kas nodrošina papildu padeves skābekli uz visiem ķermeņa muskuļiem, tai skaitā sirdij. Vienlaikus ar stiepšanos iespējams uzlabot stāju, mazināt nervu spriedzi, kā arī garastāvokli. Atceries pēc ikrīta vingrošanas pateikties sev par ieguldīto laiku, darbu un pozitīvi sevi noskaņot turpmākajai dienai.

Veselība

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!

Svarīgākais