5 ieteikumi, ko darīt vasarā, lai stiprinātu imunitāti pirms vīrusu sezonas

© Publicitātes foto

3.lapa

Publicitātes foto

3. Ūdens peldes

Peldēšanos ieteicams veikt regulāri un pēc iespējas ilgāku laiku, ja iespējams. Ūdens peldes stiprina imunitāti un ķermeni kopumā. Interesanti, ka ūdenī vielmaiņa ir pat četras reizes ātrāka nekā uz sauszemes. Peldoties uzlabojas asinsrite, tiek apasiņoti orgāni, elpa kļūst dziļāka, un organisms saņem vairāk skābekļa.

Ierasti Latvijas jūrā un ezeros ir vēss ūdens, kas labvēlīgi iedarbojas uz cilvēka organismu kopumā. Peldes vēsā vai aukstā ūdenī palīdz nostiprināt kapilārus, uzlabo sirds, asinsvadu un elpošanas darbību. Ieguvums būs saskatāms arī vizuāli - uzlabosies ādas veselība. Lai ūdens nešķistu auksts var iesākt ar 1-2 minūšu pavadīšanu ūdenī to pakāpeniski paildzinot. Papildu tam, peldēšana, lēkāšana vai vienkārši kustēšanās ūdenī uzlabos pašsajūtu, mazinās stresu un nogurumu, kā arī uzlabos asinsriti.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!

Svarīgākais