Uztura speciālists nosauc 11 veselīgākos pārtikas produktus

© pexels.com

8.lapa

pexels.com

8. Pākšaugi

Pākšaugi ir izcils augu valsts proteīna avots. Kā norāda speciālists, lai gan pākšaugi satur vielas, kas var kaitēt mūsu gremošanas sistēmai, no tā var izvairīties pākšaugus mērcējot un pareizi gatavojot.

Kā veselīgākās viņš nosauc zaļās pākšu pupiņas, sarkanās pupiņas, lēcas un zemesriekstus (jā, tie esot pākšaugi nevis rieksti).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Ērces ir mazas, zirnekļveidīgas radības, kuras var pārnēsāt slimības, piemēram, Laimas slimību un ērču encefalītu. Tās barojas ar putnu un zīdītāju, tostarp cilvēku, asinīm. Lai pasargātu sevi, svarīgi ir vakcinēties pret ērču encefalītu. Bet kā rīkoties, ja ērce ir jau piesūkusies? To svarīgi ir pareizi noņemt!