Uztura speciālists nosauc 11 veselīgākos pārtikas produktus

© pexels.com

8.lapa

pexels.com

8. Pākšaugi

Pākšaugi ir izcils augu valsts proteīna avots. Kā norāda speciālists, lai gan pākšaugi satur vielas, kas var kaitēt mūsu gremošanas sistēmai, no tā var izvairīties pākšaugus mērcējot un pareizi gatavojot.

Kā veselīgākās viņš nosauc zaļās pākšu pupiņas, sarkanās pupiņas, lēcas un zemesriekstus (jā, tie esot pākšaugi nevis rieksti).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais