Uztura speciālists nosauc 11 veselīgākos pārtikas produktus

© pexels.com

8.lapa

pexela

8. Pākšaugi

Pākšaugi ir izcils augu valsts proteīna avots. Kā norāda speciālists, lai gan pākšaugi satur vielas, kas var kaitēt mūsu gremošanas sistēmai, no tā var izvairīties pākšaugus mērcējot un pareizi gatavojot.

Kā veselīgākās viņš nosauc zaļās pākšu pupiņas, sarkanās pupiņas, lēcas un zemesriekstus (jā, tie esot pākšaugi nevis rieksti).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Mūsdienās diabēts ir kļuvis par nopietnu sabiedrības veselības izaicinājumu, un tā attīstība bieži notiek nemanāmi, bez acīmredzamām pazīmēm. Kāpēc diabēta izplatība kļuvusi tik izteikta, kādi faktori veicina tā nemanāmo piezagšanos ikdienā, skaidro farmaceite Ksenija Lukjanova.