Pārtikas produkti, kas bagātīgi satur olbaltumvielas

© unsplash.com

Noskaidrojiet, kuri pārtikas produkti ir labākie olbaltumvielu jeb proteīna avoti.

Olbaltumvielas ir svarīga veselīga uztura sastāvdaļa. Olbaltumvielas sastāv no aminoskābēm. Ķermenis izmanto aminoskābes, lai izveidotu un atjaunotu muskuļus un stiprinātu kaulus, kā arī ražotu hormonus un enzīmus.

Vai zināt, cik daudz olbaltumvielu dienā nepieciešams uzņemt? Ja nezināt atbildi uz šo jautājumu, to varat sameklēt šeit.

Labākie olbaltumvielu jeb proteīna avoti ir:

  • liesa gaļa;
  • zivis;
  • rieksti;
  • riekstu sviests;
  • sēklas;
  • neapstrādāti sojas produkti;
  • proteīna pulveri.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Ēdot pārtikas produktus, kas satur kolagēnu, ķermenis uzņem vērtīgas aminoskābes, kuras var palīdzēt organismam pašam radīt vairāk kolagēna. Kāpēc mums ir nepieciešams kolagēns?  Kolagēns ir viena no svarīgākajām olbaltumvielām cilvēka ķermenī. Tā galvenā loma ir nodrošināt labu audu veselību, kolagēns ir svarīgs gan kā kauliem un locītavām, tā arī ādai, muskuļiem, asinsvadiem, iekšējiem orgāniem un pat matiem un nagiem.

Svarīgākais