10 veselīgas un gardas uzkodas, kas ātri radīs sāta sajūtu

© unsplash.com

Visbiežāk, kad mums kārojas kaut kas gards, roka sniedzas pēc neveselīgiem našķiem. Tomēr ir lērums dažādu veselīgu našķu, kurus iesaka ēst uztura speciālisti, jo tie ir ne tikai veselīgi, bet arī ļoti gardi!

Kā norāda uztura speciālisti, tad veselīgām uzkodām jābūt gan gardām, gan barojošām.

unsplash.com

Kas ir veselīgas uzkodas?

Vārdu "veselīga uzkoda" definīcija var atšķirties atkarībā no tā, kāds ir jūsu mērķis. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties samazināt uzņemto kaloriju daudzumu, palielināt olbaltumvielu daudzumu vai samazināt pievienoto cukuru daudzumu ikdienā, galvenokārt jāņem vērā trīs principi:

  • Augsts olbaltumvielu saturs. Izvēloties uzkodas, pievērsiet uzmanību to olbaltumvielu daudzumam. Jo vairāk olbaltumvielu produkts saturēs, jo ilgāk saglabāsies un ātrāk iestāsies sāta sajūta.
  • Šķiedvielu daudzums. Lai iestātos sāta sajūta un ilgāk justos paēduši, svarīgas ir ne tikai olbaltumvielas, bet arī šķiedrvielas. Tāpat šķiedrvielas ir svarīgas labai gremošanas trakta veselībai.
  • Zems kaloriju daudzums. Šīs punkts, iespējams, neattiecas uz visiem cilvēkiem, taču, ja vēlaties samazināt dienā uzņemot kaloriju daudzumu, svarīgi ir pievērst uzmanību tam, cik daudz kalorijas satur jūsu našķis.

unsplash.com

10 veselīgas un gardas uzkodu idejas

  1. Popkorns - viena tase popkorna satur 1 gramu šķiedrvielu. Pagatavojiet mājās popkornu, pievienojot tam klāt žāvētas dzērvenes, zemesriekstus un nedaudz šokolādi.
  2. Dārzeņu čipsi - šī būs laba alternatīva tradicionālajiem kartupeļu čipsiem. Sagrieziet plānās šķēlītes dārzeņus un cepiet tos karstā gaisa friterī (Airfryer).
  3. Smūtijs - šī ir lieliska veselīga uzkoda, kuru ņemt līdzi, kad dodaties ceļā. Sablenderējiet kopā dažādus augļus, pievienojiet klāt sēklas, riekstus, pienu, grieķu jogurtu vai proteīna pulveri.
  4. Čia pudiņš - šīs sēklas ir bagātas ar šķiedrvielām (10 grami uz porciju) un veselīgiem taukiem (8 grami uz porciju), kas nozīmē to, ka izjutīsies sāta sajūtu līdz pat nākamajai ēdienreizei. Pagatavojiet pudiņu no čia sēklām, piena, ogām, varat pievienot klāt arī riekstus un dateles.
  5. Saldais grauzdiņš - izgraudzējiet pilngraudu maizi un uzziediet tai virsū zemesriekstu sviestu, pa virsu sviestam uzgrieziet banānu ripiņas, nedaudz uzberiet čia sēklas. Zemesriekstu sviests ir labs olbaltumvielu un veselīgo tauku avots, bet čia sēklas - šķiedrvielu.
  6. Krekeri ar avokado - uz pilngraudu krekera uzlieciet avokado šķēlīti, varat klāt pievienot tomātu. Apkaisiet krekeri ar sāli, pipariem vai citām garšvielām. Viens šāds krekers saturēs vairāk nekā 7 gramus veselīgo tauku, 3 gramus šķiedrvielu, kas nozīmē to, ka sāta sajūta pēc ēšanas saglabāsies vēl ilgi.
  7. Asie riekstiņi - riekstiem un sēklām lielisks uzkodu veids, kā ilgi izjust sāta sajūtu, jo ​​tajos ir daudz šķiedrvielu, olbaltumvielu un veselīgo tauku. Tikai svarīgi atcerēties, ka šī var būt arī kalorijām bagāta uzkoda.
  8. Banāni šokolādē - ja jums kārojas kaut kas salds, pagatavojiet banānus šokolādē. Izkausējiet šokolādi (ieteicams ne pārāk saldu), iemērcējiet tajā banānus. Pēc tam banānu pārkaisiet ar jūras sāli, mandelēm vai koksriekstu skaidiņām. Šī būs veselīgāka saldā uzkoda par veikalā nopērkamajām.
  9. Pildīti maziet ķiršu pipari - ņemiet mazos ķiršu piparus vai papriku un piepildiet tos ar mīkstu kazas sieru vai mini mocarellas bumbiņām. Kazas siers satur mazāk tauku, nekā citi sieri, taču tas tāpat ir labs olbaltumvielu avots, kas palīdzēs uzturēt sāta sajūtu.
  10. Pildīta selerija - sagrieziet selerijas kātus nelielos gabaliņos. To iedobītēs iesmērējiet nedaudz zemesriekstu sviestu un uzberiet pa virsu rozīnes. Šī būs laba veselīgo tauku, šķiedrvielu un nedaudz dabīgā cukura uzkoda, kas spēs apmierināt tieksmi pēc saldumiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Kā zināms, kas par daudz, tas par skādi! Lietojot atsevišķus pārtikas produktu vai produktu grupas lielos daudzumos var rasties alerģiska reakcija - sejas nepilnības (piem., niezoši izsitumi, pumpas un pat krunciņas). Uzziniet, kuri pārtikas produkti var veicināt sejas nepilnību veidošanos!

Svarīgākais