6 populāras ēdienu kombinācijas, kas patiesībā var kaitēt veselībai

© pexels.com

3.lapa

pexels.com

3. Makaroni + maltā gaļa

Vēl viena klasiska produktu kombinācija, kas patiesībā nav ieteicama, jo siekalu dziedzeri ražo ptialīnu un amilāzi, kas makaronus pārvērš cukuros. Kad cukurs pārklāj olbaltumvielas, kas ir gaļā, veidojas ķīmiskais maisījums, kas var izraisīt diabētu, norāda "Bright Side".

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!