7 padomi, kā ēst veselīgi, strādājot no mājām

© pexels.com

6.lapa

Pexels.com


6. Neēdiet pie darba galda

Strādājot no mājām, ir viegli krist kārdinājumā un apvienot maltīti ar e-pastu lasīšanu vai kāda steidzama uzdevuma veikšanu. Pirmkārt, šādi var nemanot pārēsties, jo vairāku lietu darīšana vienlaikus novērš uzmanību un neļauj smadzenēm laikus reaģēt uz apēstā ēdiena daudzumu. Otrkārt, cietīs arī darba produktivitāte - ja ne tajā brīdī, tad vēlāk gan, ja nebūsiet pienācīgi atpūtušies. Arī mājas birojā ir jāievēro darbalaiks, kurā ietilpst pusdienu pārtraukums. Turklāt, jo vairāk izbaudīsiet ēdiena garšu, jo lielāka iespēja, ka laikus gūsiet sāta sajūtu un nenāksies doties uz virtuvi pēc papildporcijas (kas atkal veicinātu pārēšanos) vai uzkodām.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.