Ko ēst, lai mājās sēžot nepieņemtos svarā

© pixabay

5.lapa

pixabay

5. Pākšaugi

Pupas, zirņi un lēcas ir bagātīgi šķiedrvielu un proteīnu avoti. Pākšaugi mums sniedz enerģiju ilgam laikam un tajos ir ļoti maz kaloriju.

"Healthline" norāda, ka vairāki pētījumu apliecina, ka pupiņas, zirņi un citi pākšaugi ir par 31% satīgāki, nekā makaroni un maize.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.