Idejas, ko iesākt ar neapēsto mielastu pēc svētkiem

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

3.lapa

F64 Photo Agency

Savukārt no štovētiemm kāpostiem un cepeša gaļas var sanākt sacepumus.

Ja vēl aizķērušies skābēti kāposti - pagatavo zupu!

Sastāvdaļas. Viens kilograms skābētu kāpostu, viens kilograms cūkgaļas ar kaulu, 5-10 melnie pipari, viena lauru lapa, sāls un cukurs pēc garšas, ūdens; ja vēlas - skābs krējums, kapāti zaļumi.

Pagatavošana. Gaļu liek katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāra, noputo. Pievieno sagrieztus skābētus kāpostus un garšvielas, ļauj uzvārīties, nedaudz samazina liesmu, katlam uzliek vāku un vāra, līdz gaļa ir mīksta. To izņem no zupas, nedaudz atdzesē, atbrīvo no kaula, sagriež un atkal pievieno zupai, samaisa. Pasniedzot šķīvjos var likt karotīti skāba krējuma un kapātu zaļumu.

Piebilde. Ja vēlas, pie skābētu kāpostu zupas pasniedz vārītus kartupeļus vai rupjmaizi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Eksperiments

Līgo svētku galda neatņemama sastāvdaļa ir Jāņu vai ķimeņu siers! Šogad galdā cel ne tikai skaisti sagrieztu Jāņu vai ķimeņu sieru, bet varbūt pārsteidz līgotājus arī ar kādu neparastāku uzkodu, kuras galvenais elements ir tas pats siers!