Idejas, ko iesākt ar neapēsto mielastu pēc svētkiem

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

3.lapa

F64 Photo Agency

Savukārt no štovētiemm kāpostiem un cepeša gaļas var sanākt sacepumus.

Ja vēl aizķērušies skābēti kāposti - pagatavo zupu!

Sastāvdaļas. Viens kilograms skābētu kāpostu, viens kilograms cūkgaļas ar kaulu, 5-10 melnie pipari, viena lauru lapa, sāls un cukurs pēc garšas, ūdens; ja vēlas - skābs krējums, kapāti zaļumi.

Pagatavošana. Gaļu liek katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāra, noputo. Pievieno sagrieztus skābētus kāpostus un garšvielas, ļauj uzvārīties, nedaudz samazina liesmu, katlam uzliek vāku un vāra, līdz gaļa ir mīksta. To izņem no zupas, nedaudz atdzesē, atbrīvo no kaula, sagriež un atkal pievieno zupai, samaisa. Pasniedzot šķīvjos var likt karotīti skāba krējuma un kapātu zaļumu.

Piebilde. Ja vēlas, pie skābētu kāpostu zupas pasniedz vārītus kartupeļus vai rupjmaizi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Eksperiments

Gatavojot maltīti no svaigiem brokoļiem, visbiežāk tā kāts tiek izsviests miskastē. Izrādās, ka arī brokoļu kāti ir ēdami un var būt ļoti garšīgi. Šoreiz mēģinājām iemarinēt brokoļu kātus. Receptē vēstīts, ka tiem jāizdodas kraukšķīgiem un ķiplokainiem.