No svaigiem dārzeņiem svētku atslodzei var pagatavot dārzeņu čipsus!
Nepieciešams:
Bietes
Pastinaks
Burkāni
Jūras sāls pēc garšas
Olīveļļa
Mērcei:
Krēmsiers 250ml
Zilais siers 100g
Piens 10ml
Pagatavošana
- Uzsilda krāsni uz 200°C. Izklāj cepampapīru uz cepampannas.
- Dārzeņus obligāti jānomazgā, taču var arī nemizot, ja nevēlas. Griež smalkās strēmelēs ar nazi vai ar rīves palīdzību.
- Izliek dārzeņus uz papīra dvieļa, apber ar sāli un ļauj izdalīties ūdenim (apm. 15 minūtes).
- Noslauka ar papīra dvielīti un liek vienā kārtā uz cepampannas. Apslaka ar olīveļļu un apber vēl ar sāli un pipariem.
- Cep 15 minūtes, tad izņem ārā un apgriež otrādi. Pēc 15 min atkārto, un tā cep līdz dārzeņi kļūst kraukšķīgi.
- Kamēr cepas, gatavo mērci. Bļodā liek krēmsieru, zilo sieru un pienu.
- Visu kārtīgi samaisa kopā, līdz izveidojusies vienmērīga masa.