Idejas, ko iesākt ar neapēsto mielastu pēc svētkiem

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

4.lapa

Pixabay

No svaigiem dārzeņiem svētku atslodzei var pagatavot dārzeņu čipsus!

Nepieciešams:
Bietes
Pastinaks
Burkāni
Jūras sāls pēc garšas
Olīveļļa

Mērcei:
Krēmsiers 250ml
Zilais siers 100g
Piens 10ml

Pagatavošana

  • Uzsilda krāsni uz 200°C. Izklāj cepampapīru uz cepampannas.
  • Dārzeņus obligāti jānomazgā, taču var arī nemizot, ja nevēlas. Griež smalkās strēmelēs ar nazi vai ar rīves palīdzību.
  • Izliek dārzeņus uz papīra dvieļa, apber ar sāli un ļauj izdalīties ūdenim (apm. 15 minūtes).
  • Noslauka ar papīra dvielīti un liek vienā kārtā uz cepampannas. Apslaka ar olīveļļu un apber vēl ar sāli un pipariem.
  • Cep 15 minūtes, tad izņem ārā un apgriež otrādi. Pēc 15 min atkārto, un tā cep līdz dārzeņi kļūst kraukšķīgi.
  • Kamēr cepas, gatavo mērci. Bļodā liek krēmsieru, zilo sieru un pienu.
  • Visu kārtīgi samaisa kopā, līdz izveidojusies vienmērīga masa.

Svarīgākais