4 padomi, kā nodzīvot garu mūžu

© unsplash.com

Vēlaties dzīvot garu un veselīgu mūžu? Ja atbildējāt apstiprinoši, tad nepieciešams jau laikus ieviest izmaiņas savā dzīvesveidā jeb sekot šiem četriem padomiem!

unsplash.com

1. Ēdiet veselīgi

Viena no lietām, kas jādara, lai dzīvotu garu un veselīgu mūžu, ir jāēd veselīgi. Tas nozīmē to, ka katru dienu ieteicams ēst dažādus produktus no katras pārtikas grupas, piemēram, katru dienu nepieciešams apēst kādu augli, dārzeni, graudaugu produktu, riekstus un pākšaugus. Tai pat laikā ir jāmēģina iespēju robežās ierobežot neveselīgu produktu un saldināto dzērienu patērēšanu.

unsplash.com

2. Regulāri sportojiet

Regulāras fiziskās aktivitātes uzlabo sirds un plaušu veselību, samazina svara pieauguma un diabēta risku. Turklāt sportošana var pagarināt mūža ilgumu, palēninot šūnu novecošanās procesus. Svarīgi ikdienas noslogotajā grafikā iekļaut regulāras fiziskās aktivitātes. Eksperti iesaka pieaugušajiem veikt 150 līdz 300 minūtes vidējas intensitātes fiziskās aktivitātes (piemēram, ātras pastaigas) vai 75 līdz 150 minūtes intensīvas intensitātes aktivitātes nedēļā.

unsplash.com

3. Labs miegs

Ne tikai veselīgs uzturs un sportošana ir svarīga, lai dzīvot garu un veselīgu mūžu. Tikpat svarīgs ir arī labs miegs. Labi izguļoties, iespējams, uzlabot imunitāti, hormonu darbību un citus svarīgus procesus organismā. Pētnieki ir atklājuši, ka cilvēkiem, kuri guļ pietiekami daudz, ir ievērojami mazāka iespēja iegūt nopietnas veselības problēmas, piemēram, aptaukošanos, diabētu, augstu asinsspiedienu, sirds un asinsvadu slimībām, nekā tiem, kuri to nedara. Nesen veiktā pētījumā, kas publicēts žurnālā "Sleep", tika pierādīts, ka tie cilvēki, kuri regulāri guļ septiņas līdz astoņas stundas naktī, visticamāk dzīvos ilgāk nekā tie, kuri guļ mazāk.

unsplash.com

4. Atmetiet smēķēšanu

Smēķēšana ir ļoti kaitīgs ieradums un tās atmešana uzlabos jūsu vispārējo veselības stāvokli. Atmetot smēķēšanu, jūs samazināt risku iegūt vēzi, sirds slimības, plaušu slimības un insultu. Divu nedēļu laikā pēc smēķēšanas atmešanas jūsu plaušas sāk darboties labāk. Smēķētājiem, kuri atmet smēķēšanu pirms 35 gadu vecuma, paredzamais dzīves ilgums ir vairāk nekā divas reizes garāks nekā tiem, kuri turpina smēķēt.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais