Kāpēc kafija silda?

© Publicitātes foto

2.lapa

pexels.com

2. Ja ar siltu dzērienu rokās - tātad dāsns cilvēks

Ja ne fiziska ķermeņa temperatūras paaugstināšana, tad sirdis atkausējošs efekts kafijai gan piemīt, un tas ir pierādīts. Kā izrādās, pirmo iespaidu par cilvēka raksturu var ietekmēt kaut kas tik vienkāršs kā rokās turētā dzēriena temperatūra. Jeilas universitātes psihologi pētījumos pierādījuši: cilvēki apkārtējos uzskata par dāsnākiem un gādīgākiem, ja tie tikko turējuši rokās siltu kafijas tasi, bet šis iespaids ir vājāks, ja rokās bijusi ledus kafija. Tā pat arī secināts, ka cilvēki drīzāk ir gatavi dot kaut ko citiem, ja tikko rokās turējuši kaut ko siltu, un labprātāk paņemtu kaut ko sev, ja rokās ir kaut kas auksts.

“Fiziskais siltums var likt mums redzēt citus kā emocionāli siltākus cilvēkus un arī pašiem justies dāsnākiem un laipnākiem. Mums visiem normāla ķermeņa temperatūra ir 36,6, tāpēc tādas īpašības kā cilvēka “siltums” vai “vēsums” ir tieši saistītas ar emocionālo stāvokli un uztveri. Ne velti mēdz teikt, ka tase labas kafijas kausē ledu, - ne tikai nosalušos pirkstos, bet arī sarunās un kopīgos mirkļos,” saka Edīte Vimba.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Kokosriekstu eļļa jau sen vairs nav tikai eksotisks pārtikas produkts. Pateicoties tās barojošajām un antibakteriālajām īpašībām, tā ir kļuvusi par universālu “dabīgo līdzekli”, kuru daudzi tur nevis ledusskapī, bet vannasistabā vai pat rokassomiņā. Lūk, pieci noderīgi veidi, kā kokosriekstu eļļu izmantot ārpus virtuves, kopā ar “Healthline.com”.

Svarīgākais