Zinātnieki nosauc pārtikas piedevu kodus vielām, kas izraisa vēzi

© pixabay

2.lapa

pixabay

Konservanta kods sākas ar skaitli "2". Par visnekaitīgākajiem uzskata borskābi ar nātrija tetraborātu (E285) un borskābi E284.

Piedevām ar kodu "3xx" ir antioksidantu īpašības, taču starp tiem var būt bīstams E385 kods, kas saista magniju un kalciju un neļauj absorbēt šīs organismam svarīgās vielas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais