Zinātnieki nosauc pārtikas piedevu kodus vielām, kas izraisa vēzi

© pixabay

2.lapa

pixabay

Konservanta kods sākas ar skaitli "2". Par visnekaitīgākajiem uzskata borskābi ar nātrija tetraborātu (E285) un borskābi E284.

Piedevām ar kodu "3xx" ir antioksidantu īpašības, taču starp tiem var būt bīstams E385 kods, kas saista magniju un kalciju un neļauj absorbēt šīs organismam svarīgās vielas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Kokosriekstu eļļa jau sen vairs nav tikai eksotisks pārtikas produkts. Pateicoties tās barojošajām un antibakteriālajām īpašībām, tā ir kļuvusi par universālu “dabīgo līdzekli”, kuru daudzi tur nevis ledusskapī, bet vannasistabā vai pat rokassomiņā. Lūk, pieci noderīgi veidi, kā kokosriekstu eļļu izmantot ārpus virtuves, kopā ar “Healthline.com”.

Svarīgākais