Zinātnieki nosauc pārtikas piedevu kodus vielām, kas izraisa vēzi

© pixabay

Daudzi pārtikas produkti satur pārtikas piedevas, kas identificētas ar E-kodiem. Savukārt ārsti apgalvo, ka daudzas no šīm piedevām var būt bīstamas veselībai un pat izraisīt vēža attīstību.

pexels.com

Pat krāsvielas, kuru kods sākas ar skaitli "1", var radīt zināmas briesmas. Īpaši bīstams šajā ziņā tiek uzskatīta E104 - dzeltenā hinolīna krāsa, kuras aprite ir aizliegta ASV, jo zinātnieki to uzskata par kancerogēnu. Tā var izraisīt arī alerģiju, pasliktināt bērnu uzmanību un aktivitāti.

Ar zināmu piesardzību eksperti iesaka izvērtēt arī piedevas ar kodiem 155, 142, 129, 127, 123, 124a, 122, 110 un 102.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais