Zinātnieki nosauc pārtikas piedevu kodus vielām, kas izraisa vēzi

© pixabay

3.lapa

pixabay

Visu veidu emulgatori, kas ļauj saglabāt produkta struktūru, rada daudz briesmu.

Piemēram, ieteicams atteikties no produktiem, kas satur piedevu E512, jo tā pārpalikums var ne tikai izraisīt metālisku garšu mutē, bet pat veicināt nelabumu vai vemšanu.

Avots

Dzīvo gudri!

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais