Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas dome Jurim Viņķelim kompensācijā izmaksās 14 000 latu

Rīgas pašvaldība noslēgusi mierizlīgumu ar bijušo Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektoru Juri Viņķeli (PS), paredzot viņam kompensācijā izmaksāt 14 274 latus.

Par darba piespiedu kavēšanu Viņķelim tiks izmaksāti 12 543 lati, tiesas izdevumu segšanai - 787 lati, par valsts nodevu un lietas izskatīšanas izdevumiem - 215 lati, bet kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu - 729 lati.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti šodien nolēma minētos 14 274 latus piešķirt no pašvaldības Rezerves fonda.

LETA jau ziņoja, ka Viņķelis, pamatojoties uz Zemgales priekšpilsētas tiesas spriedumu, aicināja Rīgas domi slēgt mierizlīgumu, lai pārtrauktu Rīgas domes budžeta līdzekļu nelietderīgu tērēšanu, turpinot tiesvedību par viņa atjaunošanu Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektora amatā.

Sākotnēji Viņķelis mierizlīgumā piedāvāja atcelt domes 2008.gada 9.decembra lēmumu, nekavējoties atjaunojot viņu priekšpilsētas izpilddirektora amatā un samaksājot viņam vidējo izpeļņu par piespiedu darba kavējumu laikā no 2008.gada 10.decembra līdz 2009.gada 22.aprīlim, kas veido 3464,44 latus.

Tomēr mierizlīguma apspriešanas laikā Rīgas dome nolēma likvidēt Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekciju un Viņķeli vairs nevar atjaunot amatā, tādēļ tika mainīti mierizlīguma noteikumi un palielināta kompensācijā izmaksājamā summa.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes deputāti pagājušā gada 9.decembrī ārkārtas sēdē pēc garām un asām diskusijām nolēma Viņķeli atbrīvot no amata.

Šāds lēmums pieņemts tikai dienu pēc tam, kad Viņķelis uz aizdomu pamata par degvielas piesavināšanos no amata atstādināja savu vietnieku "tēvzemieti" Jāni Liņķi (TB/LNNK).

Viņķelis savu atbrīvošanu no amata saistīja ar sen ieplānotu "tēvzemiešu" atriebību pēc izstāšanās no TB/LNNK un iestāšanās "Pilsoniskajā savienībā" (PS). LETA jau ziņoja, ka Viņķelis pēc izstāšanās no TB/LNNK un iestāšanās PS ilgstoši konfliktēja ar "tēvzemiešiem" Rīgas domē un uzskatīja, ka viņu plānots "izēst" no amata.

Viņķelis šā gada janvārī vērsās Zemgales priekšpilsētas tiesā, pieprasot savu atjaunošanu amatā un kompensāciju par piespiedu darba kavējumu.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 22.aprīlī nolēma daļēji apmierināt Viņķeļa prasību un atzīt par prettiesisku lēmumu, ar kuru viņš tika atbrīvots no Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektora amata.

Rīgas domei jau ir bijis līdzīgs precedents ar Kurzemes priekšpilsētas izpilddirektoru Armandu Agrumu, kurš pēc tiesāšanās ar domi bija jāatjauno amatā, un Agrumam tika izmaksāta kompensācija vairāk nekā 11 000 latu apmērā.