Rīgā notiks karalienes Elizabetes II piemiņai veltīts dievkalpojums

© Ilze Zvēra/F64

Svētdien, 2022. gada 11. septembrī 11.00 Anglikāņu baznīcā Rīgā (Anglikāņu ielā 2) notiks karalienes Elizabetes II piemiņas dievkalpojums.

Dievkalpojumu vadīs anglikāņu draudzes mācītāja Elīza Zikmane, sprediķos bīskape emerita, draudzes agrākā mācītāja Jāna Jēruma-Grīnberga. Piedalīsies Apvienotās Karalistes vēstnieks un britu un Sadraudzības valstu kopienu pārstāvji. Dievkalpojums angļu valodā.

8. septembrī mūžībā devusies Lielbritānijas karaliene Elizabete II ir unikāla personība, kas bijusi lieciniece 20. gs. satricinājumiem un pārmaiņām. Starp daudzajām pasaules valstīm, kurās viņa viesojusies, ir arī Latvija (2006. g.). Jaunais Lielbritānijas karalis Čārlzs III ir savulaik apmeklējis Latviju, arī Anglikāņu baznīcu.

Anglikāņu baznīca, kura celta 19. gs. vidū britu kopienas vajadzībām, mūsdienās ir mājvieta iekļaujošai, sociāli aktīvai draudzei, pie kuras pieder dažādu tautību cilvēki, gan vietējie, gan ārzemnieki. Draudze ir Anglijas baznīcas Eiropas diacēzes daļa, un tāpēc plānotajā dievkalpojumā pieminēs Elizabeti II arī kā Anglijas baznīcas galvu.

Svarīgākais