Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Parakstīts Rīgas un Norčēpingas sadarbības līgums

Pieminot Rīgas un Norčēpingas sadraudzības 25.gadadienu, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un Norčēpingas mērs Eva Andersone šodien Zviedrijas karalienes Silvijas klātbūtnē parakstīja abu pilsētu sadarbības līgumu 2014. līdz 2018.gadam.

Pēc sadarbības līguma parakstīšanas Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzsvēra, ka Norčēpinga ir viena no pilsētām, ar kurām Rīgai izveidojusies visilgākā un saturīgākā sadarbība, kuras gaitā, sadarbojoties ģimnāzijām, īstenotas dažādas jauniešu iniciatīvas, kā arī īstenoti veiksmīgi projekti, kas saistīti ar nodarbinātību, kultūru.

Abu pilsētas vadītāju parakstītais dokuments paredz, ka šo ilgtermiņa partnerattiecību mērķis ir stiprināt Rīgas un Norčēpingas attīstību un sadarbību, veicinot katras pilsētas ikdienas darbu, kā arī tālejošu mērķu sasniegšanu. Rīga un Norčēpinga apņemas pilnveidot pamatpakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem, pieredzes apmaiņu labākās prakses ieviešanā dažādās jomās, veicināt sadarbību asociāciju, nevalstisko organizāciju, uzņēmumu, institūciju un indivīdu līmenī, īpašu uzmanību pievēršot bērnu un jauniešu mērķgrupām.

Sadarbības līgums tika parakstīts Rīgas domes sēžu zālē, kur bija pulcējušies arī Norčēpingas Hāgas ģimnāzijas direktors Anders Palmgrens un Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijas direktore Inga Lande, kā arī abu skolu skolēni, jo tiek sākta šo abu mācību iestāžu sadarbība.

Pirmais sadarbības līgums starp Rīgu un Norčēpingu tika noslēgts 1988.gada 1.novembrī.

Pēc svinīgās sadarbības līguma parakstīšanas ceremonijas karaliene iepazinās ar Rātsnamu, kā arī parakstījās Rīgas domes Goda viesu grāmatā, kur savu parakstu viņa iepriekš atstājusi jau 1992.gadā, pastāstīja Ušakovs.

Lielu karalienes interesi piesaistīja tautas tērpu veikals "Senā klēts" Rātes pasāžā, kur karaliene kopā ar Rīgas mēru uzkavējās aptuveni 15 minūtes. Zviedrijas karaliene dāvanā no veikala saņēma grāmatu, savukārt Ušakovs karalienei uzdāvināja Lielvārdes jostu.