Zelenskis: Ukrainas uzvara ir atkarīga tikai no šīm četrām valstīm

© Pixabay.com

Šobrīd tikai četras valstis nodrošina vai spēj nodrošināt Ukrainai tieši tādus liela darbības rādiusa ieročus, kas var palīdzēt izdzīt Krieviju no Ukrainas teritorijas un glābt civiliedzīvotāju dzīvības, ir pārliecināts Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, raksta “unian.net”.

"Mums ir vajadzīga atļauja izmantot liela darbības rādiusa ieročus tieši no tām valstīm, kuras mums dod šos liela attāluma ieročus, un tas ir atkarīgs no tām - un, godīgi sakot, tas nav atkarīgs no visām koalīcijas valstīm,” sacīja Ukrainas vadītājs.

Viņš uzsvēra, ka šis lēmums ir atkarīgs no konkrētām četrām valstīm - ASV, Lielbritānijas, Francijas un Vācijas.

"Tikai šīs četras valstis vai nu nodrošina, vai spēj nodrošināt tieši tos liela darbības rādiusa ieročus, kas var palīdzēt mums izstumt Krievijas Federāciju no mūsu teritorijas un glābt civiliedzīvotāju dzīvības. Katru dienu mēs zaudējam cilvēkus, un tieši no šīm četrām valstīm ir atkarīgs mūsu spēks šo problēmu risināšanā,” uzsvēra Zelenskis.

Zelenskis sistemātiski aicina sabiedrotos atcelt aizliegumu uzbrukt okupantu militārajiem mērķiem. Nesen Eiropas Savienības pārstāvis Borels aicināja atcelt ierobežojumus Ukrainai nodrošināto ieroču izmantošanai, lai sasniegtu mērķus Krievijā.

"Ieroči, ko mēs piegādājam Ukrainai, ir jāizmanto pilnā apjomā un jāatceļ ierobežojumi, lai ukraiņi varētu mērķēt uz vietām, no kurām Krievija viņus bombardē," uzsvēra Borels.

Tajā pašā laikā pret to izteicās Ungārija un Slovākija, kur valda Kremlim draudzīgas valdības.

Pasaulē

Krievijā ir reģistrēts zemākais dzimstības līmenis kopš 1999. gada, kad valsts saskārās ar smagas ekonomiskās krīzes, kas pazīstama kā 98. gada defolts, sekām. "Reuters" ziņo par to, atsaucoties uz Federālā valsts statistikas dienesta (Rosstat) datiem.

Svarīgākais