Valdība nākamnedēļ lems, vai pārsūdzēt spriedumu Šlesera priežu lietā

Valdība otrdien sēdes slēgtajā daļā lems, vai pārsūdzēt spriedumu bijušā politiķa Aināra Šlesera (LPP/LC) priežu lietā, liecina sēdes darba kārtība.

Valdības rīkojuma projekts nav publiski pieejams.

Tomēr premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") uzdevis Zemkopības ministrijai, kas savulaik valdībā virzīja zemes transformācijas atļauju Šlesera īpašumā Jūrmalā, izvērtēt tiesas sprieduma pārsūdzības lietderību. Zemkopības ministrijai uz valdības sēdi ir jāiesniedz apelācijas sūdzības projekts vai informācija, ka sprieduma pārsūdzēšana nav lietderīga.

Jau vēstīts, ka valdība pērn 2.martā pēc Šlesera lūguma atļāva veikt zemes transformāciju, lai gan samazināja tā apmēru no 0,8975 hektāriem līdz 0,6627 hektāriem. Lēmumprojektu sagatavoja Zemkopības ministrija.

Administratīvā rajona tiesa oktobra beigās valdības pieņemto lēmumu saistībā ar zemes transformāciju Jūrmalā ekspolitiķa īpašumā atzina par nelikumīgu. Tiesa atzina, ka teritorija ir krasta kāpa ar vērtīgu biotopu.

Ekspolitiķis Ainārs Šlesers publiski apliecinājis, ka cīnīsies par tiesībām apbūvēt savu īpašumu Jūrmalā kāpu zonā un tiesas spriedumu pārsūdzēs.

Svarīgākais