"Viņš dos Putinam laiku aiziet." Pinkuss atklāj Trampa plānu, lai izbeigtu karu

© Pixabay.com

Boriss Pinkuss apgalvo, ka Donalds Tramps gatavo stingru ultimātu Krievijas prezidentam Putinam saistībā ar karu Ukrainā, raksta dialog.ua.

Republikāņu prezidenta amata kandidātam Donaldam Trampam esot plāns, kā piespiest Krievijas prezidentu Putinu izbeigt karu un atdot teritorijas Ukrainai. Ja viņš uzvarēs vēlēšanās, viņš izvirzīs Maskavai ultimātu, no kura tā nevarēs atteikties, - šādu viedokli raidījumā televīzijas kanālam “Kiev24” paudis bijušais padomju inženieris un tagad ASV dzīvojošais politiķis Boriss Pinkuss.

Pinkuss apgalvo, ka informāciju par Trampa plāniem izbeigt karu saņēmis no uzticamiem avotiem.

“Trampa plāns ir sekojošs - viņš piedāvās Putinam pamest visas okupētās teritorijas, dodot viņam īsu laiku. Pretējā gadījumā viņš teiks, ka būs spiests atdot visus ultra-modernos ieročus, kādus neviens nekad nav saņēmis, bet Ukraina tos saņems neierobežotā daudzumā, lai Ukraina varētu vienkārši ar varu izmest šos barbarus. Tāds būs Trampa plāns,” sacīja amerikāņu politiķis.

Cik ticama ir šī informācija, nav zināms. Nesen līdzīgas idejas izteica arī Maiks Pompeo, kurš Trampa prezidentūras laikā bija ASV valsts sekretārs. Viņš apgalvoja, ka gadījumā, ja republikāņi atgriezīsies Baltajā namā, varētu tikt atcelti visi ierobežojumi attiecībā uz ieroču piegādi Ukrainai.

Pats Tramps vairākkārt ir paziņojis, ka viņš var ātri izbeigt Krievijas karu pret Ukrainu, apgalvojot, ka, ja viņu ievēlētu par ASV prezidentu, viņš varētu apturēt karu 24 stundu laikā.

Tramps ir nācis klajā ar šiem paziņojumiem dažādās intervijās un kampaņas mītiņos jau kopš 2023. gada marta.

Svarīgākais