Ukrainas kara 529. diena. Jaunākā informācija [papildināts 21:13]

© EPA/Scanpix/Leta

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 6. augustā. Ukraina jau vairāk kā gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

21.13. Ukrainas bruņoto spēku Stratēģiskās komunikācijas departaments apstiprina izskanējuši informāciju, ka Ukrainas armija ir veikusi raķešu triecienu pa Čonhāras un Heņičeskas tiltiem, ziņo pravda.com.ua.

19.35. Krievijas ieceltais Hersonas apgabala vadītājs Volodimirs Saldo paziņojis, ka Ukrainas Bruņotie spēki uzbrukuši tiltam, kas atrodas pie Heņičeskas šauruma, vēstīts pravda.com.ua.

17.38. Aptuveni 40 valstu amatpersonu sanāksmē Saūda Arābijā sestdien pausti atšķirīgi viedokļi par galvenajiem miera principiem, bet visi klātesošie apliecināja savu valstu uzticību ANO statūtu principiem, starptautiskajām tiesībām un Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes neaizskaramības ievērošanai, svētdien paziņojis Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska biroja vadītājs Andrijs Jermaks.

16.45. Ukrainas galvaspilsētā 17 mēnešus pēc kara sākuma PSRS ģerbonis Mātes dzimtenes piemineklī svētdien nomainīts ar Ukrainas ģerboni.

Piemineklis tika atklāts 1981.gadā. Skulptūrā atveidota sieviete, kas vienā rokā tur paceltu zobenu, bet otrā - vairogu, uz kura attēlots PSRS ģerbonis. Šorīt padomju sirpja un āmura vietā tika uzstādīts ukraiņu Trijzobis.

14.52. Jaunākā informācija liecina, ka Krievijas bumba, kas sestdien trāpījusi asins donoru centram Ukrainas austrumos, nogalinājusi divus cilvēku, bet četri tikuši ievainoti, ziņo Ukrainas amatpersonas.

14.22. Krievijas pretgaisa aizsardzība iznīcinājusi dronu, kas tuvojies Maskavai, svētdien paziņojis Krievijas galvaspilsētas mērs Sergejs Sobjaņins.

"Šodien ap plkst.11 (plkst.10 pēc Latvijas laika) drons mēģināja sasniegt Maskavu. To iznīcināja pretgaisa aizsardzības spēki," vietnē "Telegram" paziņoja Maskavas mērs. Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka tas bijis Ukrainas drons, piebilstot, ka cietušo vai bojāgājušo nav.

12.57. Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēki naktī notriekuši 30 raķetes un 27 dronus, paziņojuši Ukrainas Gaisa spēki. Gaisa spēki vietnē "Telegram" ziņoja, ka Krievija naktī masveidā uzbruka Ukrainas teritorijai ar raķetēm un Irānā ražotajiem trieciendroniem "Shahed-136/131".

11.00. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 249 700 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 590 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī Krievija zaudējusi 4237 tankus, 8262 bruņutransportierus, 4965 lielgabalus, 705 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 466 zenītartilērijas iekārtas, 315 lidmašīnas, 311 helikopterus, 4126 bezpilota lidaparātus, 1359 spārnotās raķetes, 7441 automobili un autocisternu, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 734 specializētās tehnikas vienības.

10.10. Krievijas bumba sestdien trāpījusi asins donoru centram Ukrainas austrumos, nogalinot un ievainojot cilvēkus, paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

09.07. Vakar, 5. augustā, Krievijas karaspēks veica 15 uzbrukumus Sumu apgabala ciematiem. Konkrētajā teritorijā tik reģistrēti 119 sprādzieni, septiņos ciemos. Uzbrukuma laikā tika nodarīti bojājumi gan infrastruktūrai, gan gājis bojā civiliedzīvotājs, vēsta pravda.com.ua.

00.10.Sestdien, 5. augustā, Krievijai bombardējot Nova Sloboda ciemu Sumu apgabalā gājis bojā viens civiliedzīvotājs.