Šonedēļ līs maz, nedēļas beigās kļūs vēsāk

Šonedēļ Latvijā līs maz, nedēļas sakumā un nedēļas vidū pieturēsies silts laiks, bet nedēļas beigās pakāpeniski kļūs vēsāk, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Vēl naktī uz pirmdienu Latviju šķērsoja mākoņu zona, kas visā teritorijā atnesa lietu. Aiz tās debesis skaidrojās un dienas vidū daudzviet Latvijā termometra stabiņš rāda atzīmes +8...+9 grādi, tikai Vidzemē vietām nav siltāk par +6 grādiem.

Tā kā atmosfēras spiediens saglabāsies diezgan augsts, lietus tuvākajās dienās gaidāms vien atsevišķos rajonos un pavisam neliels. Vairāk būs saulainu brīžu, jo sevišķi otrdien. Un saglabāsies silts laiks – pat naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par 0...+5 grādiem, piekrastē būs vēl siltāk, bet dienā maksimālā temperatūra gaidāma +4...+10 grādu robežās.

Neliela lietus mākoņu zona Latviju šķērsos piektdien, un turpmākajās dienās laika apstākļu raksturs nedaudz mainīsies – līs aizvien maz, jo laika apstākļus noteiks anticiklons, tomēr kļūs vēsāk: naktīs vietām piesals – termometra stabiņš var noslīdēt līdz 0...+3 grādu atzīmēm, bet dienā nebūs siltāk par +1...+7 grādiem, galējos austrumu rajonos pat pieturēsies neliels sals līdz 0...-1 grādam.

Svarīgākais