Nolauzta koka dēļ traucēta autobusu satiksme Bolderājā

Vētras nolauzta koka dēļ kavējas autobusu satiksme Bolderājā, liecina Rīgas domes Satiksmes departamenta informācija.

Vakarbuļļos 36.autobuss kursēs līdz pieturvietai "Bolderāja", jo Dzintara ielā pieturvietā Dzelmes iela nolauzts koks 1,5 metru diametrā.

"Rīgas satiksmes" sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševica LNT raidījumā "900 sekundes" šorīt sacīja, ka kopumā sabiedriskā transporta kustība slikto laika apstākļu dēļ nav ietekmēta, sabiedriskais transports iekļaujas grafikos. "Autobusiem, trolejbusiem nobīde no laika grafika varētu būt līdz 10 minūtēm," sacīja Bartaševica, norādot, ka iedzīvotājiem šodien labāk būtu izvēlēties braukšanu ar tramvaju, jo to šādi laika apstākļi būtiski neietekmē.

Pirmā uzsnigušā sniega vai sinoptiķu prognozēto spēcīgo vēja brāzmu dēļ glābējiem līdz šim izsaukumu nav bijis pārāk daudz, - saņemti trīs izsaukumi par kritušiem kokiem uz brauktuvēm, - LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere.

Koki bija lūzuši visā Latvijas teritorijā, glābēji palīdzēja tos novākt no brauktuvēm Babītē, Alūksnē un Talsos.

Pēc Veteres teiktā, slideno ceļu dēļ VUGD pagaidām nav saņēmis izsaukumus uz smagām avārijām.

Jau ziņots, apledojuma dēļ šorīt Latvijā apgrūtināti braukšanas apstākļi uz daudziem valsts galvenajiem autoceļiem, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" informācija.

Braukšana apgrūtināta uz Rīgas apvedceļa, šosejām Rīga-Liepāja, Rīga-Ventspils, uz autoceļiem Rīga-Jelgava un Rīga-Bauska līdz Lietuvas robežai, uz šosejas Rīga- Valmiera, Rīga-Sigulda un Rīga-Daugavpils, kā arī uz citiem ceļiem.

Uz reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi apledojuma dēļ ir apgrūtināti Jelgavas, Ogres, Rīgas, Dobeles, Liepājas, Saldus, Tukuma un Valkas apkārtnē. Atbildīgie dienesti brauktuves apstrādā ar pretslīdes materiālu apledojuma likvidēšanai.

Brauktuves tiek kaisītas.

Latvijas piekrastes rajonos šodien gaidāma vētra un iespējami postījumi, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Piektdien no rīta un dienā daudzviet Latvijā ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 17-22 metriem sekundē (m/s), bet piekrastes rajonos vēja brāzmas sasniegs 25-27 m/s.

No rīta Rīgā pastiprināsies ziemeļrietumu vējš brāzmās līdz 25 m/s.

Sinoptiķi prognozē, ka šodien pa laikam gaidāms slapjš sniegs, sniegs, uz ceļiem veidosies neliels apledojums. Vietām nokrišņu laikā pasliktināta redzamība.

Gaisa temperatūra būs no plus 1 līdz plus 5 grādiem, Rīgā no plus 2 līdz plus 4 grādiem.

Svarīgākais