Siltums no Latvijas ir atkāpies, pirmais sniegs gaidāms nedēļas otrajā pusē

© F64

Pēc sitās atvasaras aizvadītajā nedēļas nogalē, pirmdiena atnāca ar laika apstākļu izmaiņām – teritoriju šķērsoja tā sauktā aukstā atmosfēras fronte, un siltās gaisa masas no mūsu reģiona atkāpjas, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Otrdien un trešdien atmosfēras spiediens vēl būs augsts, vējš lēns, bet lietus gaidāms neliels un tikai atsevišķos valsts rajonos. Naktīs jau vietām arī piesals – minimālā temperatūra būs -2...+3 grādu robežās, nedaudz siltāk varētu būt vien pašos piekrastes rajonos, arī dienas gaidāmas vien +5...+10 grādus siltas, kas ir par 5...8 grādiem vēsāk nekā brīvdienās!

Vēl būtiskākas laika apstākļu izmaiņas aizsāksies ceturtdien, kad no ziemeļiem Latviju šķērsos mākoņu un nokrišņu zona: gaidāms ir lietus, kas, sākot no ziemeļu rajoniem, jau pāries arī slapjā sniegā un sniegā. Lietus, slapjš sniegs un sniegs gaidāms arī piektdien un sestdien. Šajās dienās pūtīs stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas piekrastes rajonos sasniegs pat vētras spēku, tādēļ zem atsevišķajiem gubu-lietus mākoņiem pat nedaudz putinās. Un gaiss kļūs vēl vēsāks, jo sevišķi dienas laikā, kad maksimālā temperatūra pieturēsies +1...+7 grādu robežās. Tas nozīmē, ka atsevišķos rajonos jau izveidosies pat pirmā sniega sega.

Svētdien un nākamās nedēļas sākumā nokrišņi mitēsies, tomēr naktis kļūs ievērojami vēsākas – termometra stabiņš jau varētu noslīdēt pat līdz -1...-6 grādu atzīmēm teritorijas lielākajā daļā, arī dienas laikā valsts ziemeļaustrumos pieturēsies neliels sals līdz 0...-1 grādam, citviet temperatūra paaugstināsies līdz +3...+4 grādiem. Stabili laika apstākļi gan nepieturēsies ilgi, turpmākajās dienās atkal gaidāmi nokrišņi, arī sniegs.

Svarīgākais