Augstākā gaisa temperatūra sasniegta Jelgavā - plus 30 grādi

© f64

Šodien augstākā gaisa temperatūra dienas laikā bijusi Jelgavā, kur gaiss iesilis līdz plus 30 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Augstākā gaisa temperatūra sasniegta Jelgavā - plus 30 grādi

Rīga, 26.jūl., LETA. Šodien augstākā gaisa temperatūra dienas laikā bijusi Jelgavā, kur gaiss iesilis līdz plus 30 grādiem, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Savukārt par grādu mazāk - plus 29 grādi - šodien bijis Bauskā, Dobelē un Saldū, bet citviet gaiss iesilis līdz plus 26, plus 28 grādiem. Tikai par dažiem grādiem zemāka gaisa temperatūra bijusi pie Rīgas līča, kur Ainažos un Mērsragā gaiss iesilis līdz plus 24 grādiem.

Baltijas jūras piekrastē šodien gaisa temperatūra nav bijusi augstāka par plus 25, plus 26 grādiem.

Kā prognozē sinoptiķi, arī rīt dienā saglabāsies karstums, kad gaisa temperatūra pakāpsies līdz plus 25, plus 30 grādiem, vien piekrastē ziemeļu puses vēju dēļ būs vēsāks, līdz ar to tur gaisa temperatūra gaidāma plus 20, plus 25 grādi. Tāpat kā šodien, neliels lietus rīt ir gaidāms Latgalē.

Jau ziņots, ka šovasar pēdējo reizi plus 30 grādu karstums tika sasniegts jūlija pirmajā dekādē. Jūlija pirmās dekādes un līdz šim arī šā gada viskarstākās dienas bija 6.jūlijs un 7.jūlijs. Dienvidū Latvijas vidienē un 6.jūlijā arī Baltijas jūras piekrastē termometra stabiņš pārsniedza plus 30 grādu atzīmi, sasniedzot jaunus konkrētās dienas temperatūras rekordus 6.jūlijā Liepājā - plus 31,2 grādi un 7.jūlijā Rīgā - plus 32 grādi.

Latvijā

Finanšu ministrija (FM) ir sagatavojusi un iesniegusi saskaņošanai Solidaritātes iemaksas likumu, kas nosaka pienākumu Latvijā reģistrētām kredītiestādēm, kā arī citu valstu kredītiestāžu filiālēm Latvijā veikt solidaritātes iemaksu.