Daudzviet Latvijā sals pārsniedz -20 grādu

Otrdienas rītā daudzviet valsts austrumu un centrālajā daļā gaisa temperatūra noslīdēja zem -20 grādiem, liecina uzņēmuma „Latvijas Valsts ceļi” un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Zemākā gaisa temperatūra, līdzīgi kā iepriekšējos rītos, fiksēta Kārsavā, kur termometra stabiņš apstājās pie -25,8 grādu atzīmes. Daugavpils meteostacijā, kā arī Apes novada Virešos reģistrēti -24 grādi, bet Ludzas, Madonas, Rēzeknes, Valkas, Viļānu un Zosēnu apkaimē gaiss atdzisa līdz -22..-23 grādiem.

Arī valsts vidienē - vietām Bauskas, Dobeles, Jelgavas un Rīgas apkaimē - sals sasniedza -21..-22 grādus. Augstākā gaisa temperatūra no rīta bija Kurzemes piekrastē un Rīgas centrā, kur pārsvarā nebija aukstāks par -14..-15 grādiem.

Mākoņu daudzums virs Latvijas ir neliels, nokrišņu nav. Dominē lēns austrumu vējš.

Atmosfēras spiediens ir nedaudz pazeminājies un jūras līmenī ir 784-787 dzīvsudraba staba milimetri.

Rīgā daļēji apmācies laiks, pūš lēns austrumu vējš. Gaisa temperatūra no rīta pazeminājās līdz -14..-16 grādiem, piepilsētā - līdz -17..-22 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -12,4 grādiem Gulbenē līdz -4,2 grādiem Kolkā. Lielākās temperatūras svārstības reģistrētas Zosēnos (Vidzemes augstienē), kur gaisa temperatūra paaugstinājās no -23,6 grādiem pirmdienas rītā līdz -6,8 grādiem pēcpusdienā, naktī uz otrdienu temperatūra atkal noslīdēja zem -22 grādiem.

Otrdienas rītā Somijas austrumos gaisa temperatūra sasniedza -35 grādus, savukārt vietām Ukrainā, kā arī kalnu apgabalos Rumānijā un Serbijā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -29 grādiem.