Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Ziemassvētku naktī Latgalē un daudzviet Vidzemē izveidojusies neliela sniega sega

Pagājušajā naktī Latgalē izveidojusies vidēji trīs centimetrus bieza sniega kārtiņa, nedaudz snidzis arī Vidzemē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Saskaņā ar datiem no Daugavpils novērojumu stacijas, kas atrodas Lociku ciematā aptuveni desmit kilometru no pilsētas centra, Ziemassvētku vakarā sniega šeit nebija, bet Ziemassvētku rītā zemi klāj vidēji trīs centimetrus bieza sniega sega. Arī citviet Latgalē izveidojusies aptuveni tikpat bieza sniega kārtiņa.

Zosēnos sniega segas biezums pēdējās diennakts laikā pieaudzis no trim līdz četriem centimetriem, un aptuveni centimetru plāna sniega kārtiņa klāj arī Alūksni un Rūjienu. Valkā zemi pārklājuši divi centimetri sniega, liecina dati no Igaunijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta.

Savukārt Kurzemē, kur pirmssvētku dienās sarmas un sniega dēļ bija baltākais laiks, sniegs ir pilnībā nokusis.

Svētdienas rītā vietām valsts centrālajā un austrumu daļā saglabājas bieza migla. Valsts austrumos ir apmācies laiks, bet daudzviet citviet - skaidras debesis. Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Jelgavas novērojumu stacijā - nepilnu trīs grādu sals.