Brīvdienās būs pārsvarā mākoņains un mitrs laiks

Brīvdienās Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, daudzviet veidosies migla, vietām arī smidzinās lietus, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz sestdienu, sākot no valsts rietumiem, debesis apmāksies. No rīta un dienā vietām gaidāma neliela migla, sestdienas vakarā redzamība dažviet Zemgalē, Vidzemē un Latgalē samazināsies līdz pārsimts metriem. Iespējams arī smidzinošs lietus. Galvenokārt valsts ziemeļrietumu pusē starp mākoņiem uzspīdēs saule.

Sestdien iegriezīsies lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī gaidāma no -1 grāda Latgalē līdz +7 grādiem Kurzemē, jūras piekrastē temperatūra pakāpsies līdz +10 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra pēcpusdienā būs no +5..+8 grādiem Latgalē un daļā Vidzemes līdz +10..+13 grādiem Kurzemē un Vidzemes piekrastē.

Līdzīgi laikapstākļi saglabāsies svētdien, kad nakts un rīta stundās daudzviet gaidāma migla, debesis pārsvarā klās mākoņu sega, lielu nokrišņu nebūs. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +2..+9 grādiem, dienā gaiss iesils līdz +8..+13 grādiem.

Arī nākamnedēļ gaidāms silts laiks ar lielu mākoņu daudzumu un mierīgu vēju. Reizēm veidosies bieza migla, būtiski nokrišņi aizvien netiek prognozēti.

Svarīgākais