Arī turpmākajās dienās gaidāms brāzmains vējš un nokrišņi

Tuvākajās diennaktīs laikapstākļus Latvijā noteiks ciklons, tādēļ bieži pūtīs brāzmains vējš, daudzviet līs un kritīs krusa, vietām arī ducinās pērkons, prognozē sinoptiķi.

Plašākā lietus zona Latviju šķērsos naktī uz otrdienu, kad daudzviet līs stipri. Otrdien no rīta un dienā vietām gaidāmas lietusgāzes, krusa un pērkona negaiss. Vējš iegriezīsies no rietumiem un brāzmās dažbrīd pastiprināsies līdz 13-18 metriem sekundē. Starp mākoņiem uzspīdot saulei, gaisa temperatūra otrdien paaugstināsies līdz +10..+13 grādiem.

Arī trešdien un ceturtdien uzspīdēs saule, vietām būs krusa un lietusgāzes, ko dažviet pavadīs pērkona dārdi. Ceturtdien gaidāma ziemeļrietumu vēja iegriešanās, tā ātrums brāzmās piekrastē sasniegs 15-19 metru sekundē. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +1..+6 grādiem, vietumis sabiezēs migla, bet nedaudz siltāks laiks saglabāsies pretvēja piekrastē. Dienas gaitā saule gaisu sasildīs līdz +8..+12 grādiem.

Nedēļas nogalē pastiprināsies anticiklona ietekme, tādēļ nokrišņi pārsvarā nav gaidāmi. Piektdien un, iespējams, vēl sestdien no Baltijas jūras un Rīgas jūras līča gan nāks atsevišķi gubu mākoņi, kas nelielās teritorijās var atnest krusu, lietu vai sniegu.

Vējš pierims, ziemeļrietumu vēju nedēļas beigās nomainīs dienvidu vējš, liecina pašreizējās prognozes. Naktīs gaisa temperatūra vietām noslīdēs nedaudz zem nulles, savukārt pēcpusdienās, uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +7..+12 grādiem.

Svarīgākais