Nākamās nedēļas pirmajā pusē būs daudz nokrišņu

Nākamnedēļ no pirmdienas līdz ceturtdienai Latvijā bieži līs, gaidāmas arī lietusgāzes un krusa, jo turpinās ieplūst vēss gaiss, prognozē sinoptiķi.

Sagaidāms, ka pēc visai saulainās svētdienas, kad tikai vietām gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, jau naktī uz pirmdienu debesis apmāksies, un pirmdien valsts lielākajā daļā nedaudz līs, naktī uz otrdienu lietus var būt spēcīgs.

Turpmāk līdz ceturtdienai daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus un krusa, vietām stipri nokrišņi un pērkona negaiss. Sniega varbūtība būs maza - vien dažviet no kāda gubu mākoņa īslaicīgi iespējami sniega graudi vai slapjš sniegs. Nākamās nedēļas nogalē anticiklona ietekmē mākoņu un nokrišņu būs mazāk.

Nedēļas sākumā pūtīs dienvidu vējš, kas pāries rietumu vējā, nedēļas vidū iegriezīsies ziemeļrietumu vējš. Brīžiem tas kļūs stiprs.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +8..+13 grādu robežās. Nakts un rīta stundās nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra vietām svārstīsies ap nulli, bet piekrastē, vējam pūšot no salīdzinoši siltās jūras, - ap +10 grādiem.

Svarīgākais