Šorīt valsts austrumos tikai +4 grādi

Pirmdienas rītā Latvijā ir pārsvarā skaidrs laiks, valsts austrumos dažviet vērojama neliela migla, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Gaisa temperatūra saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem pazeminājusies līdz +8..+12 grādiem, nedaudz siltāks ir vietām Kurzemes piekrastē, savukārt Latgalē, arī daudzviet Vidzemē un Zemgales austrumos termometri rāda +4..+7 grādus.

Zemākā gaisa temperatūra, +3,9 grādi, reģistrēta Kārsavā. Pēdējo reizi tik zema gaisa temperatūra Latvijā bija jūnijā. Savukārt LVĢMC novērojumu tīklā gaisa temperatūra plkst.6 bija no +4,7 grādiem Daugavpils apkaimē līdz +13,3 grādiem Rīgas centrā un +14,2 grādiem Kolkā.

Pūš lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš, valsts austrumos dominē bezvējš.

Rīgā pārsvarā skaidras debesis, pūš dienvidaustrumu vējš 1-3 metri sekundē. Gaisa temperatūra +11..+13 grādu, vietām Pierīgā +9 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien visā Latvijā bija +19..+22 grādi. Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.septembrī bija Sicīlijā, kur termometra stabiņš vietām pakāpās līdz +38 grādiem, +37 grādi reģistrēti arī Balkānu valstīs, bet dažviet Polijā un Vācijā gaiss sakarsa līdz +30 grādiem.

Svarīgākais