Ūdens temperatūra Rīgas un Jūrmalas pludmalēs tikai +5..+7 grādi

Nedēļas nogalē krasi pazeminājās ūdens temperatūra Rīgas jūras līča dienvidu piekrastē, un pirmdienas rītā ūdens Daugavgrīvā bija +5, Jūrmalā - +7 grādus auksts, aģentūra BNS noskaidroja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Citviet Latvijas piekrastē ūdens temperatūra nav būtiski mainījusies un ir +15..+19 grādu.

Latvijas lielākajās upēs un ezeros ūdens temperatūra ir +17..+20 grādu.

Ūdens temperatūras pazemināšanos Rīgas līča dienvidu piekrastē izraisīja vējš. Vējam ilgstoši pūšot virzienā no sauszemes uz jūru, siltais ūdens virsējais slānis tiek aizpūsts prom no piekrastes un tā vietā paceļas auksts ūdens no lielāka dziļuma.

Šo procesu sauc par apvelingu. Augustā šī parādība ir visai neierasta, jo parasti vasaras beigās ir sasilis biezāks ūdens slānis un aukstās ūdens masas reti paceļas virspusē.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.