Sestdienas rītā mākoņains, vietām Kurzemē un Latgalē - saulains laiks

Sestdienas rītā lielu daļu Latvijas klāj blīva mākoņu sega, savukārt daļā Kurzemes un Latgales, kā arī Zemgales ziemeļrietumos spīd saule, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Vietām ir migla, dažviet īslaicīgi līst. Vēja pārsvarā nav.

Gaisa temperatūra plkst.7 bija +10..+15 grādu. Zemākā gaisa temperatūra agrā sestdienas rītā reģistrēta Ventspils lidostā, kur termometra stabiņš noslīdēja līdz +7 grādiem, bet Ventspils ostā tobrīd bija par sešiem grādiem siltāks. Līdz +8..+9 grādiem gaiss atdzisa arī Kurzemes vidienē.

Rīgā mākoņains laiks, zemākie mākoņi atrodas nepilnu 100 metru augstumā. Pūš minimāls ziemeļu vējš, gaisa temperatūra +14 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +13,9 grādiem Rūjienā līdz +22,1 grādam Daugavpilī, Rīgā +16,2 grādi.

Jau vēstīts, ka lielākais nokrišņu daudzums piektdien konstatēts Dobelē, kur saskaņā ar precizētu informāciju nolija 39 milimetri (mm) jeb puse mēneša nokrišņu normas. Valkā nokrišņu daudzums sasniedza 28 mm, Rīgā - 26 mm, Priekuļos - 22 mm, Skultē - 20 mm. Citās novērojumu stacijās tika izmērīti 1-14 mm, bet Kolkā nelija nemaz.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”