Stiprākās vēja brāzmas naktī bijušas Ventspilī

Aizvadītajā naktī stiprākās vēja brāzmas bijušas Ventspilī, taču pamazām vējš sāk pierimt, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Naktī vēja brāzmas Ventspilī sasniedza 24 metrus sekundē (m/s), bet Stendē un Liepājas ostā vēja brāzmas bija 20 m/s, savukārt Ainažos - 18 m/s, bet Rūjienā naktī vēja brāzmas sasniedza 17 m/s.

Šorīt lielākajā daļā Latvijas teritorijas brāzmainais vējš jau ir beidzies, vienīgi piekrastē vējš vēl ir nedaudz stiprāks. Ventspilī plkst.6 vējš bijis 19 m/s, bet Stendē - 15 m/s.

Sinoptiķi prognozē, ka tuvākās nedēļas laikā brāzmains vējš, kāds tika piedzīvots vakar, nav gaidāms, taču būs slapjš sniegs. Naktī, ja gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles, iespējams, būs arī sniegs.

Jau ziņots, ka 24 stundu laikā jeb no vakardienas plkst.6.30 līdz šodienas plkst.6.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 92 izsaukums uz stiprā vēja nodarīto postījumu vietām, informēja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere.

24 izsaukumi saņemti Rīgā, 25 - citās republikas pilsētās, bet 42 - novados.

Pārsvarā vētras laikā ir lūzuši koki, kas aizšķērsojuši ceļus vai sarāvuši elektropārvades līnijas.

Tāpat vakar ir izcēlušies vairāki ugunsgrēki, taču stipra vēja laikā ugunsgrēku dzēšana ir īpaši apgrūtināta.