Ūdens temperatūra Rīgas līča dienvidu piekrastē paaugstinājusies līdz +15..+17 grādiem

Līdz ar vēja virziena maiņu ūdens temperatūra Rīgas jūras līča dienvidu piekrastē ir paaugstinājusies un pirmdienas rītā bija +15..+17 grādu, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Daugavgrīvā ūdens temperatūra paaugstinājusies līdz +15 grādiem, kas ir krietni vairāk nekā 9.-11.jūnijā, kad ūdens šeit bija ledaini auksts un tā temperatūra brīžiem pazeminājās līdz +1..+3 grādiem. Savukārt Jūrmalā pie Lielupes grīvas ūdens temperatūra pirmdienas rītā sasniedza +17 grādu.

Saulkrastu apkaimē ūdens temperatūra pirmdienas rītā bija +12 grādu - aptuveni piecus grādus augstāka nekā aizvadītajās brīvdienās. Pie Rojas un Mērsraga bija +15..+17 grādu silts ūdens, savukārt Kolkā noticis apvelings - ūdens temperatūra pazeminājusies zem +7 grādiem, lai gan sestdien temperatūra sasniedza +20 grādu.

Liepājas un Ventspils pludmalē ūdens temperatūra pirmdienas rītā bija nepilni +18 grādi.

Ūdens temperatūra lielākajās upēs un ezeros ir +19..+24 grādi.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)