Trešdien lielākais karstums bijis Rīgā

Trešdien augstākā gaisa temperatūra reģistrēta Rīgā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Gan Rīgas centrā, gan lidostā "Rīga" termometra stabiņš pakāpās līdz +30,7 grādiem, bet Daugavgrīvā gaiss sakarsa teju līdz +32 grādiem.

+30,7 grādi trešdien reģistrēti arī Bauskā, savukārt Zvejniekciemā un Ainažos temperatūra paaugstinājās attiecīgi līdz +30,6 un +30,5 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra 8.jūnijā bija Pāvilostā un Ventspilī, kur gaiss sasila līdz +26,2 grādiem, kā arī Kolkā, kur maksimālā gaisa temperatūra bija +21,7 grādi.

Latgalē, Vidzemē, tostarp Rīgā, un Zemgalē trešdiena kļuva par līdz šim karstāko dienu šajā gadā. Tuvākajās dienās gaisa temperatūra vairs nebūs tik augsta, prognozē sinoptiķi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā trešdien reģistrēta Grieķijā, kur gaiss sakarsa līdz +35 grādiem, bet Kiprā un Turcijā gaiss sakarsa līdz +36..+37 grādiem. +31 grāds reģistrēts arī Somijā un Murmanskas apkaimē Krievijas ziemeļos.

Ceturtdienas rītā Latvijā ir neliels mākoņu daudzums, daļu Kurzemi sedz mākoņu sega, ievērojamu nokrišņu nav. Pūš lēns līdz mērens austrumu vējš.

Minimālā gaisa temperatūra naktī saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem bija no +12 grādiem Kārsavā līdz +20 grādiem Rīgas apkaimē.

Rīgā ir neliels mākoņu daudzums, pūš austrumu vējš līdz pieciem metriem sekundē. Gaisa temperatūra galvaspilsētas centrā visu nakti bija augstāka par +20 grādiem.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais