Veikalos dažu dienu laikā izpirkti visi kondicionieri

Jūnijā negaidīti atnākušā karstuma viļņa rezultātā veikalos dažās dienās gandrīz pilnībā izpirkta visa nesen tirdzniecībai izliktā kondicionieru partija.

Šogad pēkšņi iestājusies vasara ir sagādājusi pārsteigumus. Iepriekš tirgotāji bija rēķinājušies, ka atkārtosies pagājušā gada scenārijs, un svelme Latviju piemeklēs tikai jūlijā, kad attiecīgi tika prognozēta arī pieprasījuma palielināšanās pēc kondicionieriem. Taču šogad karstuma grafiks apsteigts vismaz par mēnesi, un šis faktors vistiešākajā veidā arī ietekmējis kondicionieru noietu. Tāpat pastiprināti pirkti arī ventilatori, norāda Elkor iepirkumu menedžeris Dmitrijs Matjušins.

Pircējiem tiek piedāvāti kondicionieri cenu amplitūdā no 300 līdz 400 latiem. Vispopulārākie līdz šim bijuši zīmola Delonghi vidējā cenu segmenta mobilie kondicionieri, kas ir vienlīdz piemēroti izmantošanai kā birojos un veikalos, tā arī dzīvokļos, mājās un vasarnīcās.

Pagājušā gada jūnijā veikalos visa mēneša laikā tika nopirkti vien daži kondicionieri, domājams, pircēji bija nolēmuši vispirms sagaidīt karstās dienas un tikai pēc tam domāt par atsvaidzinošāku gaisu. Ja tagad salīdzinām pārdošanas rādītājus ar pagājušā gada jūnija pirmo nedēļu, tad tie ir vismaz desmit, piecpadsmit reižu lielāki, vērtē Elkor pārstāvis.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais