Ūdens temperatūra Jūrmalā pazeminājusies līdz +10 grādiem

Valdošā dienvidaustrumu vēja dēļ ūdens temperatūra Jūrmalā pazeminājusies līdz +10 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Auksts ūdens ir Latvijas piekrastes lielākajā daļā. Ūdens temperatūra Mērsragā otrdienas rītā bija +9 grādi, Kolkā un Lielupes grīvā - aptuveni +10 grādu, Daugavgrīvā un Saulkrastu apkaimē - ap +15 grādiem. Arī pārējā Vidzemes piekrastē, kā arī atklātas jūras piekrastē Kurzemē ūdens temperatūra pārsvarā svārstās ap +15 grādiem.

Krietni siltāks ūdens ir upēs un ezeros - otrdienas rītā ūdens temperatūra bija +18..+23 grādi. Nedaudz vēsāks ūdens ir vien mazākās un straujākās upēs.

Pirmdienas pievakarē Lielupē pie Mežotnes un Mūsā pie Bauskas ūdens temperatūra pat pārsniedza +25 grādus. Arī otrdienas pēcpusdienā, kā arī tuvākajās dienās karstā un saulainā laika ietekmē ūdens temperatūra ezeros un lielākajās upēs būs +20..+25 grādi, prognozē sinoptiķi.

Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastē ūdens siltāks kļūs nedēļas nogalē, kad gaidāma ziemeļrietumu vēja iegriešanās.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais