Pirmdien daudzviet gaidāms pērkona negaiss

Pirmdien Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas nesīs lietu, daudzviet pērkona negaisu ar lietusgāzēm un vēja brāzmām.

Naktī būs daļēji mākoņains laiks, nakts otrajā pusē vietām īslaicīgi līs, iespējams pērkona negaiss. Pirmdienas rītā daudzviet Rietumlatvijā līs un ducinās pērkons. Pūšot mērenam dienvidaustrumu vējam, gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk par +10..+15 grādiem.

Pirmdien īslaicīgi līs, daudzviet gaidāmas lietusgāzes un pērkona negaiss. Valsts austrumos negaiss vietām var atnest stipras lietusgāzes, krusu un lokālu vētru. Pēcpusdienā mākoņi no rietumiem sāks izklīst.

Aiz atmosfēras frontes vējš iegriezīsies no rietumiem un brāzmās sasniegs 12-17 metru sekundē, negaisa laikā vietām gaidāmas stiprākas brāzmas. Maksimālā gaisa temperatūra būs +15..+20 grādu, valsts austrumos dienas pirmajā pusē +21..+24 grādi.

Savukārt Kurzemes rietumu piekrastē, tostarp Liepājā un Ventspilī, diena būs vēsāka nekā nakts - lai gan pēcpusdienā šeit spīdēs saule, gaiss nebūs siltāks par +13 grādiem.

Rīgā pirmdien no rīta un dienā uzlīs, iespējams pērkona negaiss un īslaicīgs stiprs lietus. Pirmdienas pievakarē debesis skaidrosies. Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, dienā iegriezīsies rietumu vējš ar brāzmām līdz 16 metriem sekundē. Gaisa temperatūra naktī un pēcpusdienā +16 grādu, no rīta pirms lietus būs par dažiem grādiem siltāks.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais