Tuvojas tropiskā nakts un līdz šim lielākais šīs vasaras karstums

© Mārtiņš Cīrulis/F64

Piektdienas pēcpusdienā gaiss sakarsīs līdz 29...33 grādiem.

Nakts uz sestdienu arī būs ļoti silta, minimālā temperatūra 15..20 grādu robežās, vietām, pārsvarā valsts austrumos, iespējama tropiska nakts.

Piektdien visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājums par stipru karstumu - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30..+33 grādiem.

Tikai vietām piekrastē maksimālā gaisa temperatūra nesasniegs +30 grādus, prognozē sinoptiķi.

Paredzams, ka 28.jūnija nacionālais karstuma rekords netiks pārspēts, jo 1973.gadā Mērsragā šajā datumā reģistrēti +34,6 grādi. Tveice līdz +33 grādiem šajā dienā Latvijā valdīja arī pirms diviem gadiem.

Svelmi nedaudz mazinās dienvidu vējš, kas Kurzemē brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē.

Piektdien gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks. Vietām - galvenokārt vakarā Kurzemē - iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Rīgā saule gaisu sakarsēs līdz +32..+33 grādiem, nokrišņi nav gaidāmi. Lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš kļūs mērens.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals, no rietumiem tuvojas zema spiediena ieplaka un aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 1013-1018 hektopaskāli jūras līmenī.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros no rīta pārsvarā ir +19..+24 grādi, jūrā +16..+21 grāds, bet Vidzemes piekrastē ūdens vietām kļuvis aukstāks, tostarp Salacgrīvas ostā ūdens temperatūra noslīdējusi zem +14 grādiem.

Lielā karstuma un intensīvā ultravioletā starojuma dēļ nav ieteicams atrasties saulē.

Latvijā

“Neatkarīgās” lasītāju atsauksmes uz publikāciju par Stambulas konvencijas vajadzību vīriešu organisma un tieši tāpat mātes piena attīrīšanai no mikroplastmasas ir devušas ļoti noderīgus norādījumus, kādā veidā šo stāstu turpināt.

Svarīgākais