Nākamnedēļ iespējams aukstuma vilnis

Tuvāko dienu laikā laikasptākļi būtiski nemainīsies. Gaisa temperatūra rītdien būs 0 līdz pluss 2 grādi, bet nedēļas nogalē mīnuss 1 Austrumu rajonos līdz pluss 4 grādiem Rietumos, nra.lv informēja Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) Hidrometeoroloģisko prognožu daļā.

Līdz ar temperatūras svārstībām ap nulli, nokrišņi būs mainīgi, pārejot no lietus uz slapju sniegu vai otrādi. Svētdien nokrišņus nesola.

Rītdien pieaugs vēja brāzmas no 20 līdz 23 metriem sekundē, piekrastē no 15 līdz 19 metriem sekundē. Arī sestdien un svētdien pūtīs dienvidrietumu, ziemeļrietumu vējš no 15 līdz 18 metriem sekundē. No nākamās nedēļas pirmdienas vējš pierims no 4 līdz 8 metriem sekundē.

8. februārī nokrišņi sniega veidā gaidāmi visā Latvijas teritorijā. 9. februāra naktī gaisa temperatūra noslīdēs līdz mīnuss 5 grādiem zem nulles, bet 10. jau virs mīnuss 2, mīnuss 7. Ierasti februāris ir visaukstākais ziemas mēnesis, tomēr šogad tā vidējā temperatūra pārsniedz 1 līdz 3 grādus virs normas.

Sinoptiķi norāda, ka pagaidām nav iespējams droši pateikt, vai Latviju sasniegs liels aukstums, tāpēc tiek prognozēta 70 procentu varbūtība, ka laikā ap 10.februāri Latvijā sāks ieplūst arvien aukstāks gaiss, un 50 procentu varbūtība, ka liels sals Latvijā turpināsies nedēļu, informē BNS.

Pasaules Meteoroloģijas Organizācija ir apkopojusi informāciju par 2010. gada (janvāris – decembris) globālo gaisa temperatūru virs ūdens un zemes virsmas un informē, ka aizvadītais gads kopumā uz mūsu zemeslodes ir bijis vissiltākais kopš instrumentālo novērojumu sākuma 1850. gadā.

Svarīgākais