Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Daudzviet autoceļi ir apledojuši; kur Latvijā izveidojusies biezākā sniega sega?

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Atbilstoši datiem no meteoroloģisko novērojumu stacijām sniega segas biezums Latvijas lielākajā daļā ir 1-5 centimetri, bet Latgales austrumu pusē un daudzviet Vidzemē zemi klāj 6-12 centimetrus bieza sniega sega.

Par desmit centimetriem biezāka sniega sega saglabājas vairs tikai divās novērojumu stacijās - Alūksnē un Zosēnos, kur izmērīta attiecīgi 11 un 12 centimetrus bieza sniega kārta.

Iepriekš uzsnigušais sniegs ir sasēdies, tādēļ sniega sega kļuvusi plānāka, lai gan gaisa temperatūra saglabājas zem nulles.

Turklāt jāņem vērā, ka sniega segas mērījumi novērojumu stacijās ir automatizēti un notiek vienā punktā, kurā vējš sniegu var būt aizpūtis, tādēļ dati no novērojumu stacijām dažkārt neatspoguļo patieso situāciju apkārtnē.

Lai arī intensīvākā snigšana ir mitējusies, daudzviet Latvijā ceļi joprojām ir sniegoti un apledo.

Kā informē "Latvijas valsts ceļi", šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem ir pa Rīgas apvedceļu visā maršruta garumā, Daugavpils šoseja posmā Daugavpils- Jaunjelgava un Grebņevas- Rēzeknes ceļa posmā Grebņeva- Bērzgale.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Bauskas šosejas posmā Iecava- Bauska, Jelgavas šosejas posmā Eleja- Olaine un Liepājas šosejas posmā Kalnciems- Apšupes krustojums.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Liepājas apkārtni.

Otrdien daudzviet Latgalē, kā arī Vidzemes galējos austrumos gaidāma neliela līdz mērena snigšana, prognozē sinoptiķi.

Pārējā Latvijā diena paies bez ievērojamiem nokrišņiem. Debesis būs apmākušās, vietām tās skaidrosies.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, Kurzemē - austrumu vējš. Gaisa temperatūra būs 0..-5 grādi, Kurzemes ziemeļos tā pakāpsies līdz 0..+2 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi un mākoņi brīžiem var pašķirties. Pūšot lēnam vējam, gaiss iesils līdz -1 grādam.

Latvijā palielinās ziemeļu anticiklona ietekme, bet dienvidaustrumos no valsts atrodas ciklons. Atmosfēras spiediens 1010-1014 hektopaskāli jūras līmenī.