Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Saeima iesaistās RAKUS un LOC konflikta risināšanā

© Kaspars Krafts/f64

Saeimas Pieprasījuma komisijas ārkārtas sēdē šodien plkst.12.30 skaidros izveidojušos saspīlējumu starp Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) un stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" (LOC) ārstiem, aģentūra LETA uzzināja komisijā

Komisijas sēdē piedalīsies RAKUS padomes loceklis Valts Ābols un valdes loceklis Haralds Plaudis, LOC Onkoķirurģijas klīnikas vadītājs Armands Sīviņš, kā arī Veselības ministrijas pārstāvis.

Šim jautājumam seko arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisija. Tās vadītāja Inga Bērziņa (JV) arī aicināta piedalīties Paprasījumu komisijas ārkārtas sēdē, lai rastu skaidrību par radušos situāciju, jo turpmāk tieši šī komisija sekos tās attīstībai.

Pieprasījumu komisijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri (JV) norādīja, ka svarīgi, lai starp iestādēm, to valdēm un ārstiem notiktu produktīva sadarbība un būtu savstarpējā sapratne. Medicīnas personālam jābūt apmierinātam un respektētam, lai viņi varētu strādāt pilnvērtīgi bez papildu stresa.

Vienlaikus ļoti svarīgi, lai arī pacienti psiholoģiski neciestu no šādām nesaskaņām, tāpēc problēmas risinājumam jābūt ātram un efektīvam, ko sēdes laikā arī kopīgiem spēkiem centīsies rast - gan iesaistīto pušu, gan ministrijas, gan atbildīgo Saeimas komisiju pārstāvji, viņš sacīja.

Sēde notiks Jēkaba ielā 16, 407.kabinetā (4.stāvs).

Jau vēstīts, ka vairāk nekā 20 LOC ārsti brīdinājuši slimnīcas vadību pa iespējamu kolektīvo atlūgumu. Aizvadītā gada izskaņā no darba LOC aizgājuši divi ārsti, kas nav spējuši vienoties ar slimnīcas vadību. Pārējie kolēģi pauduši viņiem atbalstu un izteikuši savas prasības uzņēmuma vadībai. Ārsti uzskata, ka viņu darbs neesot novērtēts un LOC trūkstot mūsdienīga aprīkojuma.