Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Latvijā izsludināts dzeltenais brīdinājums! Gaidāma laika apstākļu pasliktināšanās

© Ekrānuzņēmums

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzelteno brīdinājumu, jo gaidāma laika apstākļu pasliktināšanās

"20.-21.11.2022. nakts laikā Latviju no dienvidiem šķērsos plaša sniega mākoņu zona, vietām rietumu un centrālajos rajonos nakts laikā izveidosies 5 cm bieza sniega sega," vēsta Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī laika apstākļus Latvijā noteiks ciklona austrumu mala - nakts sākumā valsts austrumos debesis vēl skaidrosies, bet vēlāk no dienvidiem teritoriju sāks šķērsot nokrišņu zona, tādēļ mākoņu daudzums palielināsies un daudzviet snigs - vietām rietumu un centrālajos rajonos sniega segas biezums palielināsies par 5 cm. Ceļi būs slideni! Pūtīs mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš, kas Kurzemē līča piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 15 m/s. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz -5…-10°, vietām rietumos līdz -3…-4°.

Rīgā naktī debesis klās mākoņi un gaidāma snigšana. Ielas un ietves būs slidenas! Pūtīs mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš, un gaisa temperatūra pazemināsies līdz -5…-6°.