Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Latvijā sagaidīti pirmie mīnusi; kur rīts bijis visaukstākais?

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Sestdienas saullēktā gaisa temperatūra dažviet Ziemeļvidzemē un Vidzemes augstienē pazeminājās līdz 0..-1 grādam, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Saskaņā ar "Latvijas valsts ceļu" informāciju Strenču pusē gaisa temperatūra noslīdēja līdz -0,6 grādiem, savukārt Cēsu novada Melturos - līdz -1 grādam. Arī šur tur Latgalē un Kurzemē termometra stabiņš pietuvojās nulles atzīmei, valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra noslīdēja zem +5 grādiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā minimālā gaisa temperatūra bija no -0,2 grādiem Zosēnos līdz +7,5 grādiem Rīgas centrā un +8,5 grādiem Daugavgrīvā.

Madonā, gaisam atdziestot līdz +0,6 grādiem, kā arī Mērsragā un Kolkā, kur gaisa temperatūra pazeminājās attiecīgi līdz +2,5 un +3,6 grādiem, tika pārspēts 3.septembra aukstuma rekords.

Vietām - galvenokārt valsts dienvidaustrumu daļā - nakts izskaņā sabiezēja migla. Dažviet piekrastē lija. Teritorijas lielākajā daļā saullēktā bija skaidrs laiks, dominēja bezvējš.

Rīgā agrā rītā bija maz mākoņu, vēlāk vietām uzlija no mākoņiem, kas ieradās no jūras līča. Lai gan pilsētas centrā gaisa temperatūra saglabājās virs +7 grādiem, starptautiskajā lidostā tā noslīdēja līdz +3 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijā atbilstoši LVĢMC datiem bija no +13,5 grādiem Alūksnē līdz +16,8 grādiem Dobelē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2.septembrī bija +38 grādi Spānijā un Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -4 grādi kalnos Zviedrijā.