Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Kāds laiks gaidāms svētku brīvdienās?

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šīs nedēļas otrajā pusē laikapstākļus Latvijā noteiks cikloni, tādēļ brīžiem gaidāms lietus un vēja pastiprināšanās, prognozē sinoptiķi.

18.novembra naktī un rītā Latviju no rietumiem šķērsos atmosfēras fronte, kas atnesīs lietu, valsts austrumos iespējams arī slapjš sniegs. Dienā starp mākoņiem uzspīdēs saule un tikai vietām - it īpaši Vidzemē - gaidāmi īslaicīgi nokrišņi. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +5..+8 grādiem, piekrastē gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 17 metriem sekundē.

Stiprākais vējš pūtīs sestdien naktī un no rīta. "Global Forecast System" šobrīd prognozē, ka rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 19-24 metrus sekundē, piekrastē iespējamas brāzmas līdz 28 metriem sekundē.

Augstākā gaisa temperatūra - līdz pat +11 grādiem - prognozēta piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu, plosoties vējam. Sestdien no rīta un dienā temperatūra pazemināsies līdz +3..+8 grādiem, uzspīdēs saule.

Sagaidāms, ka svētdienas vakarā sāks ieplūst aukstāks gaiss un nākamās nedēļas sākumā temperatūra noslīdēs zem nulles. Jaunākās prognozes nākamajai nedēļai rāda siltāku laiku un mazāku nokrišņu daudzumu nekā tika paredzēts iepriekš.